Help! Mijn website vertoond een volledig witte pagina

Als uw website een volledig witte pagina vertoond kan dat worden veroorzaakt doordat uw PHP script niet geschikt is voor de nieuwste PHP versie. Één van de meest voorkomende oorzaken is dat er gebruik wordt gemaakt van de < ? tag. Dit is een verouderde tag en wordt sinds PHP5.3 niet meer ondersteunt. De juiste tag is < ?php en wordt afgesloten met ? >. (zonder spaties)

Indien er ook in uw script gebruik wordt gemaakt van de verouderde PHP tag dient u al deze tags te vervangen door de juiste tag. In de meeste gevallen wordt hiermee het probleem opgelost, echter is het mogelijk dat de website nog steeds problemen vertoond. U dient dan na te gaan of de rest van het script ook op de juiste manier geschreven is en verder geen fouten bevat. Mocht de website hierna nog niet werken dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen waarna een van onze medewerkers u verder zal helpen.

 

WordPress:
In het geval dat u gebruik maakt van het WordPress script dient u er ten eerste voor te zorgen dat de website is bijgewerkt naar de meest recente versie.

Het updaten van WordPress kunt u via Softaculous (indien WordPress niet geïnstalleerd is via Softaculous kunt u kiezen voor de optie om de bestaande installatie te importeren) of handmatig doen. Uitleg over het handmatig updaten staat op de website van WordPress, onder het kopje "Manual Update" http://codex.wordpress.org/Updating_WordPress

 

Mocht de website nog niet werken na het updaten van het WordPress script dan ligt de oorzaak vermoedelijk bij een verouderde plugin en/of template.

Om dit uit te sluiten kunt u tijdelijk alle plugins uitschakelen door de map /wp-content/plugins/ te hernoemen naar bijvoorbeeld /wp-content/plugins_x/. Hiermee worden alle plugins gedeactiveerd en kan worden uitgesloten of de oorzaak bij een van de plugins ligt. Mocht dit inderdaad het geval zijn dan kunt u de plugins allemaal uitschakelen door de mappen te hernoemen en één voor één weer in te schakelen. Als de website weer wit wordt weet u bij welke plugin de oorzaak ligt.

Een andere oorzaak kan nog een verouderd template zijn. Ook hier is de beste oplossing door tijdelijk van template te veranderen. Dit doet u door de map van het huidige template tijdelijk een andere naam te geven. WordPress zal dan automatisch overschakelen naar het standaard meegeleverde template.

  • 0 gebruikers vonden dit artikel nuttig
Was dit antwoord nuttig?

Gerelateerde artikelen

Help! Ik krijg geen cPanel login scherm

In incidentele gevallen worden klanten geblokkeerd. Hieronder staat meer informatie. 1) Ik kan...

Help! Mijn site en/of mail zijn niet bereikbaar

Regelmatig krijgen wij berichten van klanten dat hun website niet meer bereikbaar is. In 99% van...

Ik kan geen mail meer versturen ("Unrouteable address")

Onze servers zijn zo ingericht dat elke klant per dag maximaal 1000 berichten kan versturen. Dit...

Internal Server Error - wat moet ik doen?

Het kan gebeuren dat u een internal server error te zien krijgt op uw website. Dit betekent in de...

MyISAM omzetten naar InnoDB

U kunt MyISAM tabellen omzetten naar INNODB met het volgende commando: ALTER TABLE [vul hier de...

Powered by WHMCompleteSolution